De thermale baden van Boedapest - geniet van warmwaterbronnen

Wist je dat Boedapest het grootste kuuroord van Europa is ? Op deze manier kan een tandheelkundige behandeling in de Hongaarse hoofdstad perfect worden gecombineerd met een ontspannende korte vakantie, zelfs in het koude seizoen.

 

Een breuk in de aardkorst langs de Donau zorgt er voor dat 120 warmwater bronnen naar de oppervlakte stromen en 14 thermale baden voeden. De geschiedenis gaat terug tot de tijd van de Romeinen en in de 17de eeuw tijdens de Turkse Osmaanse bezetting kregen de baden een nieuwe bloei.

Veel bronnen zijn rijk aan zwavel wat effectief zou helpen bij de behandeling van reumatische aandoeningen, artritis en zelfs van Parkinson.

De grootstedelijke levensstijl, het rijke culturele leven en de talrijke thermale baden zorgden er voor dat Boedapest in de 19e en 20ste eeuw een populaire bestemming werd voor de Europese elite.

 

De thermale baden van Gellért

Zijn de mooiste van alle badhuizen in Boedapest en een ideale plek om te genieten van het therapeutische warme water. 

(www.gellertbath.hu)

Het thermale bad van Szechenyi

Bevindt zich in het stadspark aan het einde van boulevard Andrassy Utca en werd in 1913 geopend. 

Het is een groot complex met diverse binnen- en buitenzwembaden en heeft de diepste en heetste thermale bronnen van de stad.

Het thermale bad van Rudas

 Zijn een van de oudste thermale baden van Boedapest. De kern van het complex is gebouwd in 1566 en is tot op de dag van vandaag grotendeels bewaard gebleven. Het brandpunt is een achthoekig centraal bassin dat wordt gevoed door drie bronnen onder een koepel die wordt ondersteund door roodmarmeren zuilen. 

Het Rudas-bad heeft ook een binnenzwembad en verschillende kleinere baden.