KRONEN EN BRUGGEN

Dit zijn de meest gebruikte materialen bij tandheelkundige restauraties.

Als een tand ontbreekt, gebroken of beschadigd is, dan is het plaatsen van een kroon een perfecte oplossing. Een tandkroon is een omhulsel  dat over de beschadigde tand geplaatst en vastgelijmd wordt.

Doordat kronen vooraan in de mond geplaatst worden moeten deze perfect harmoniëren bij de rest van het gebit. De kleur en vorm zijn bepalend.

Tandkronen zijn gemaakt uit porselein of zirkonium op een titanium basis en beide materialen zijn robuust en zeer duurzaam. 

Zirkonium is nog sterker dan porselein en nauwelijks van echte tanden te onderscheiden, vandaar de meerprijs.

Een brug bestaat uit een x-aantal kronen die vastgezet worden op steunpunten, zoals tanden of implantaten. Deze brug zal de ruimte opvullen daar waar tanden ontbreken.  

 

Alle kronen en bruggen die wij plaatsen zijn van topkwaliteit en gemaakt door zeer ervaren technici in ons in-house technisch labo. Gebitsafdrukken worden met een CAD-CAM systeem gescand met als resultaat een 3-dimensionaal computerbeeld van het gebit.

Dit laat ons toe een tandkroon exact op maat te maken, zodat er slechts een flinterdun laagje van de tand weggeslepen moet worden.   

Aan het hoofd van ons in-house labo staat Janos Rendetszky,  een autoriteit op het gebied van tandheelkundige keramische toepassingen.