TANDPROTHESEN

In ons in-house tandtechnisch labo wordt elke gebitsprothese precies op maat gemaakt zodat deze goed past, stevig in de mond zit en aangenaam aanvoelt. Om perfecte proefafdrukken van onder- en of bovenkaak te maken gebruikt onze kliniek de geavanceerde Arcus Digma II 3D-techniek.

 

Volgende vragen zullen bepalend zijn voor de mogelijke oplossingen: 

  • Heeft de patiënt nog eigen tanden waarop gesteund kan worden?
  • Heeft de patiënt nog voldoende kaakbot om implantaten te plaatsen?
  • Heeft de patiënt geen tanden meer?

 

1. VASTE PROTHESE 

Een niet-uitneembare prothese bestaat uit een volledige brug met kronen en wordt geplaatst op 6 implantaten.

2. UITNEEMBARE PROTHESEN

2.1 LOCATOR PROTHESE (KLIKGEBIT)

Dit is een uitneembare prothese. Door het plaatsen van 4 implantaten kan een zeer stabiel boven- en/of ondergebit gemaakt worden dat vastgeklikt wordt op de implantaten. Kleefpasta is overbodig.

2.2 TELESCOPISCHE PROTHESE 

Dit is een uitneembare prothese. Op enkele eigen tanden worden primaire kronen geplaatst die als steunpunt dienen voor de secundaire kronen die vastzitten in de prothese. Zij passen perfect op elkaar en zorgen zo voor een uitstekende stabiliteit. Kleefpasta is overbodig.

2.3 COMBINATIEWERK (BRUG + UITNEEMBARE PROTHESE)

Bestaat uit 2 delen:  een vaste brug op eigen tanden + uitneembare gedeeltelijke prothese

Combinatiewerk kan een goede oplossing zijn voor patiënten die niet genoeg eigen tanden hebben voor brugdelen of als het plaatsen van implantaten niet mogelijk blijkt.

Op bestaande tanden worden brugdelen vastgezet, deze dienen als steunpilaar voor de uitneembare prothese.

Aangezien het vaste gedeelte niet kan bewegen, vergroot het de stabiliteit van de uitneembare prothese. Deze stabiliteit ontstaat door het verbindingsdeel tussen het vaste gedeelte ( brugdelen) en het uitneembare deel van de combinatie (gedeeltelijke prothese).